Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

За втручання Старокостянтинівської місцевої прокуратури поверненню у державну власність підлягають землі водного фонду

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень встановлено порушення вимог законодавства при використанні земель водного фонду (ставка) на території Огіївської сільської ради Старокостянтинівського району.
 

Встановлено, що у 2005 році між Старокостянтинівською районною державною адміністрацією та одним із місцевих жителів на 10 років укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 10 га.
 

У 2015 році між районною державною адміністрацією, попереднім орендарем та ще одним громадянином, на підставі розпорядження заступника голови, укладено угоду про поновлення дії зазначеного договору оренди земельної ділянки під водним об’єктом.
 

У порушення вимог законодавства, такими діями райдержадміністрація вийшла за межі своїх повноважень, оскільки земельну ділянку передала як цілісний водогосподарський комплекс з розташованим на ній водним об’єктом (ставом) та  комплексом гідротехнічних споруд.
 

Разом з тим, угоду про поновлення договору оренди укладено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки орендованої земельної ділянки.
 

Реагуючи на виявлені порушення, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про скасування розпорядження райдержадміністрації, визнання угоди про поновлення дії договору оренди недійсною та повернення земельної ділянки до державної власності.
 

«Рішенням Старокостянтинівського районного суду позицію прокуратури підтримано та позов задоволено», - повідомив перший заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Мирослав Попадюк.
 

Відтак, за втручання органів прокуратури 10 га земель водного фонду, переданих у користування з порушенням вимог законодавства, підлягає поверненню у державну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1894