Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

До 8 років позбавлення волі засуджено мешканця Вінничини, який вчинив розбійний напад на сім’ю у смт Летичів

Стороною обвинувачення в суді доведено вину мешканця смт Браїлів, що на Вінниччині, у вчиненні розбійного нападу.
 

Діючи з корисливих мотивів, у листопаді 2014 року зловмисник разом з двома спільниками в масках проникли до житлового будинку у смт Летичів.
 

Увірвавшись у житло, злочинці одразу ж почали наносити господарям численні удари заготовленими дерев’яними битами та монтажним ломом, вимагаючи передачі грошей та цінностей.
 

Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік на деякий час втратив свідомість, а коли опритомнів і над ним схилився один із нападників – зірвав з нього балаклаву та побачив його обличчя.
 

Усвідомлюючи загрозу для свого життя, потерпілі були змушені віддати злочинцям заощадження – 30 тис. грн. та 350 доларів США.
 

Отримавши бажане, розбійники покинули місце злочину, прихопивши із собою ще й золоту обручку потерпілої.
 

Під час проведеного, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, слідчим відділом Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області ретельного досудового розслідування особу нападника, чиє обличчя потерпілим вдалось розгледіти, встановлено та у березні 2015 року його затримано. Ним виявився 39-річний мешканець сусідньої області.
 

Стосовно двох інших нападників кримінальне провадження виділено в окреме провадження, яке на даний час розслідується.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні Хмельницьким міськрайонним судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187  Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із застосуванням насильства та проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб).
 

Вироком суду особу засуджено до покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1721