Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

На Хмельниччині судитимуть інженера технічного нагляду, який сприяв у заволодінні підрядником бюджетних коштів, виділених на ремонт спортзалу школи

За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури, слідчим відділом Ярмолинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт спортзалу школи.
 

Встановлено, що відповідно до договорів, укладених між Ярмолинецькою райдержадміністрацією та одним із місцевих товариств, суб’єкт господарювання взяв на себе зобов’язання виконати капітальний ремонт спортивного залу загальноосвітньої школи в районному центрі.
 

Здійснення технічного нагляду за виконанням робіт, на підставі укладеного райдержадміністрацією із державним підприємством договору,  покладалось на інженера цього підприємства.
 

Службовець був зобов’язаний особисто перевірити обсяги та якість виконаних підрядником робіт та завірити це відповідними актами.
 

З корисливих мотивів та з метою незаконного заволодіння бюджетними коштами, достовірно знаючи, що у актах виконаних робіт зазначені неправдиві відомості, інженер їх завірив та передав для підписання до управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
 

На підставі вказаних фіктивних актів за роботи, які фактично виконані не були, на рахунок підрядника перераховано 94 тис. грн.
 

Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, за результатами розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Ярмолинецького районного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2084