Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

У судовому порядку Старокостянтинівська місцева прокуратура вимагає у підрядників гарантії якості проведеного ремонту доріг на суму більше півмільйона гривень

В межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення під час оформлення договірних відносин щодо ремонту за бюджетні кошти доріг місцевого значення.
 

Встановлено, що сільськими радами у Теофіпольському та Білогірському районах укладено ряд договорів будівельного підряду, відповідно до яких суб’єкти господарювання взяли на себе зобов’язання виконати роботи з поточного ремонту доріг на загальну суму понад півмільйона гривень.
 

Всупереч вимог законодавства до вказаних правочинів не включено умов щодо гарантійного строку якості закінчених робіт.
 

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовами про внесення змін до укладених договорів в частині встановлення гарантійного строку на предмет підряду», - повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко.
 

Наразі дві позовні заяви прокуратури перебувають на розгляді у Господарському суді Хмельницької області. Під час розгляду ще трьох аналогічних позовів місцевої прокуратури відповідачами до укладених договорів внесено зміни, відповідно до яких підрядники взяли на себе зобов’язання гарантувати належну якість та тривалість експлуатації дорожнього покриття упродовж трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1696