Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає стягнення до бюджету 270 тис грн плати за використання землі

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
 

Встановлено, що одне із товариств з 2006 року є власником частини комплексу будівель і споруд площею близько 24 тис. кв. м у м. Дунаївці.
 

Ще у 2010 році рішенням сесії міської ради для обслуговування вказаного нерухомого майна суб’єкту господарювання надано згоду на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки промисловості площею 3,4 га для передачі в оренду.
 

Однак, договір оренди вказаної ділянки комунальної власності землекористувач уклав лише через 7 років.
 

Таким чином, через несвоєчасне оформлення договірних відносин з органом місцевого самоврядування товариство більше десятиріччя не сплачувало кошти за користування земельною ділянкою в повному розмірі.
 

Використанням землі без належного оформлення цього права порушено інтереси територіальної громади, яка недоотримала дохід у вигляді орендної плати.
 

За розрахунками міської ради розмір заподіяних такою бездіяльністю збитків складає понад 270 тис. грн., які недобросовісним землекористувачем у добровільному порядку не відшкодовано.
 

Це стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
 

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь Дунаєвецької міської ради вказаних коштів.
 

Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1837