Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Мешканець Хмельницького району відповідатиме за незаконну порубку дерев на території заповідного урочища

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом незаконної порубки лісу на території заповідного урочища «Корчі», розташованого поблизу с. Шпичинці Хмельницького району.
 

Встановлено, що наприкінці жовтня минулого року місцевий мешканець, перебуваючи на території природно-заповідного фонду, з метою особистого збагачення та без будь-яких дозвільних документів, вчинив самовільну порубку 23 дерев породи «Ясен сироростучий».
 

В подальшому отриману деревину зловмисник привласнив та використав на власний розсуд.
 

Загальний розмір шкоди, заподіяної вчиненим кримінальним правопорушенням, складає 25 тис. грн.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев на території та об’єктах природно-заповідного фонду) направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, арешту на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років та позбавлення волі на той самий строк.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2501