Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

На Хмельниччині судитимуть головного бухгалтера комунального підприємства, яка привласнила ввірені їй бюджетні кошти

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проведено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення коштів одного із комунальних підприємств Хмельницької міської ради.
 

Встановлено, що упродовж 2015-2018 років головний бухгалтер, з метою особистого збагачення, зловживаючи службовим становищем, перерахувала на власну користь грошові кошти, належні комунальному підприємству. При цьому до офіційних документів вона вносила завідомо неправдиві відомості про зарахування відповідних платежів під виглядом заробітної плати. В результаті вказаних дій комунальному підприємству, яке займається обслуговуванням доріг,  завдано майнову шкоду на суму майже 90 тис. грн.
 

В ході досудового розслідування завдані кримінальним правопорушенням збитки відшкодовано в повному обсязі, колишній службовій особі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.
 

 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, ч.1 ст.366 – штраф або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2070