Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

На Хмельниччині керівника підприємства підозрюють в ухиленні від сплати до бюджету майже 4 млн грн податків та легалізації отриманих злочинним шляхом доходів

Працівниками відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України, яке розслідується слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.
 

Під час досудового розслідування встановлено, що у 2015 році керівник одного із підприємств області, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власно вирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства, а також здійснив підробку податкових декларацій підприємства. Крім того, частину доходів, отриманих у зв’язку із несплатою податків, він легалізував (відмив).
 

Завдяки вжитим прокуратурою області у взаємодії з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області скоординованим заходам, зазначеній особі повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 3,9 млн. грн., службовому підробленні та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, в сумі майже 250 тис. грн.
 

З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями службової особи збитків, в межах розслідування кримінального провадження, на грошові кошти в сумі 3 млн. грн. накладено арешт та, за результатами вжитих під час досудового розслідування заходів, забезпечено відшкодування вказаних коштів до бюджету.
 

Про це повідомив начальник галузевого відділу прокуратури області Олег Львовський.
 

Досудове розслідування триває. Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2121