Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

На Хмельниччині за втручання прокуратури у комунальну власність повернено землі вартістю понад 1,5 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 

В межах реалізації представницьких повноважень Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території м. Старокостянтинів.
 

Прокуратурою встановлено, що у 2009 році комунальним підприємством для встановлення та експлуатації пересувного пункту для заправки автотранспорту скрапленим газом приватному підприємству передано нежитлове приміщення.
 

Виявилось, що укладений правочин є удаваним та під його виглядом насправді приховано відносини з оренди землі площею 0,25 га та вартістю понад 1,5 млн. грн.
 

В порушення вимог законодавства вказана ділянка використовується для комерційної діяльності та, як наслідок, до місцевого бюджету щорічно не надходить щонайменше 90 тис. грн. орендної плати.
 

«Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання договору оренди нерухомого майна недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки комунальної власності», - повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.
 

На виконання рішення господарського суду Хмельницької області, яким позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, спірну ділянку повернуто у комунальну власність.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1865