Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Особу, яка шляхом підкупу слідчого поліції намагалась уникнути кримінальної відповідальності за зайняття гральним бізнесом, засуджено до 5 років позбавлення волі

У лютому минулого року за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності за здійснення діяльності, пов’язаної із незаконним зайняттям гральним бізнесом, повернення вилученої комп’ютерної техніки та закриття кримінального провадження, правопорушник запропонував слідчому слідчого відділу Ізяславського відділення Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та за вказаним фактом на підставі рапорту поліцейського розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України.
 

Під час дачі хабара, громадянина, який таким чином намагався уникнути відповідальності, викрито, а грошові кошти в сумі 5 тис. грн. вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, стороною обвинувачення у суді доведено вину особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1964