Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

За втручання правоохоронців Хмельниччини забезпечено відшкодування понад мільйона гривень податків

Прокуратурою Хмельницької області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби в області продовжується активна робота щодо забезпечення надходження до державного бюджету загальнообов’язкових платежів та притягнення неплатників до визначеної законом відповідальності.
 

Так, слідчим управлінням фіскальної служби в області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків одним із суб’єктів господарювання Хмельниччини, яке надає послуги населенню.
 

Встановлено, що головний бухгалтер підприємства упродовж 2015-2018 років,  шляхом заниження об’єкту оподаткування з податку на додану вартість при обчисленні отриманої від громадян плати за надані послуги, умисно ухилилась від сплати податку в сумі понад 900 тис. грн., що спричинило ненадходження до державного бюджету коштів у значних розмірах.
 

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям підприємство під час досудового розслідування сплатило до бюджету більше мільйона гривень – перерахувало необхідну суму податків та відшкодувало шкоду, завдану їх несвоєчасною сплатою.
 

Наразі розслідування кримінального провадження завершено та, у зв’язку із наведеними обставинами, прокуратурою області до суду скеровано клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.
 


Довідково: згідно з ч. 4 ст. 212 Кримінального кодексу України, особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1790