Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Правоохоронцями Хмельниччини викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди посадовця об’єднаної територіальної громади

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди.


Сьогодні, 11 січня 2019 року, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області у взаємодії зі співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України слідчими слідчого управління Національної поліції в області задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди посадовцем однієї з об’єднаних територіальних громад області.


У ході розслідування встановлено, що вказаний службовець вимагав у підприємця неправомірну вигоду в сумі 6 тис. гривень.


За ці кошти він нібито мав сприяти останньому у здійсненні підприємницької діяльності і безперешкодної торгівлі в торгових об’єктах міської ради об’єднаної територіальної громади.


Першу частину неправомірної вигоди в сумі 3 тис. грн. спритник отримав у своєму службовому кабінеті ще у грудні 2018 року, а решту грошей – сьогодні уранці.


Під час передачі обумовленої суми неправомірної вигоди вказаного громадянина викрито, а кошти вилучено.


Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, на даний час в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.369-2 КК України (зловживання впливом), що здійснюється СУ Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1827