Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

На Хмельниччині судитимуть чотирьох зловмисників, які здійснили розбійний напад та викрали людину

За процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області до Городоцького районного суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні про підозру чотирьох громадян у вчиненні розбійного нападу, незаконного заволодіння транспортним засобом та викрадення людини із застосуванням зброї та ряду інших тяжких злочинів (ч.2 ст.146 КК України, ч.3 ст.187 КК України, ч.3 ст.289 КК України та інші).


Досудовим розслідуванням встановлено, що улітку 2018 року четверо громадян, з яких один неповнолітній, приховавши обличчя під балаклавами та озброївшись двома пістолетами, уночі, вибивши вхідні двері, здійснили напад на помешкання жительки міста Городок, яка проживала разом зі своєю престарілою матір’ю.


Зв’язавши обох жінок та завдавши їм чисельних ударів, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, грабіжники забрали із будинку техніку та золоті прикраси на суму більше 26 000 грн., а з банківських карток зняли ще 11 тис.грн.


Надалі нападники одну із потерпілих зі зв’язаними руками та ногами на її автомобілі вивезли у поле, де, натягнувши на голову поліетиленовий пакет та накривши покривалом, залишили у насадженнях кукурудзи.


Трьом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, а неповнолітнього передано під нагляд батькам.


Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1914