Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2019

Прокуратурою Хмельницької області до суду скеровано обвинувальний акт за підозрою керівника підприємства в ухиленні від сплати понад 1,2 млн. грн. до бюджету

За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури Хмельницької області слідчим управлінням фіскальної служби в області завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету коштів у значних розмірах.
 
Так,  керівник одного із приватних підприємств області упродовж      2014-2017 років під час продажу споживачам товарів не включав до складу доходів підприємства вартість реалізованої тари. Таким чином, він ухилився від сплати  податків на суму понад 1,2 млн. грн.
 
Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Олег Львовський, за результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах).
 
З урахуванням того, що підозрюваний у повному обсязі визнав свою вину, прокуратурою області обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено для розгляду до суду.
 
З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями службової особи  збитків прокуратурою у кримінальному провадженні  заявлено цивільний позов.
 
Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2139