Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2018

Водія, який у новорічну ніч вчинив дорожньо-транспортну пригоду та зник з місця події, залишивши потерпілого без допомоги, засуджено до 6 років позбавлення волі

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув пішохід.
 

Майже рік тому, у новорічну ніч 36-річний мешканець одного із сіл Старокостянтинівського району вирішив продовжити святкування та, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, сів за кермо автомобіля «FIAT» і поїхав у напрямку м. Старокостянтинів. Рухаючись в одному із населених пунктів водій не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода.
 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди 14-річний хлопець отримав численні тілесні ушкодження не сумісні з життям.
 

Зрозумівши що накоїв, зловмисник залишив потерпілого у небезпеці та зник з місця події.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці), ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок суду в частині призначення покарання у виді позбавлення волі Хмельницьким апеляційним судом скасовано та його строк збільшено до 6 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2065