Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури розмір орендної плати за використання землі вартістю 900 тис грн приведено у відповідність до вимог законодавства

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

На підставі рішення Хмельницької міської ради ще у 2009 році в оренду для будівництва автомийки та станції технічного обслуговування автомобілів фізичній особі-підприємцю надано 1,5 тис. кв. м землі в обласному центрі.
 

Упродовж дії укладеного договору розмір орендної плати змінювався та станом на 2018 рік складає 28 тис. грн. у рік.
 

Оскільки вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 900 тис. грн. та законодавство, що регулює порядок визначення розміру плати за використання землі, змінилось, орендна плата підлягає збільшенню.
 

У зв’язку з цим міською радою підприємцю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, суб’єктом господарювання пропозиції орендодавця залишено без відповідного реагування.
 

«Вказане стало підставою для захисту органами прокуратури інтересів держави у судовому порядку», - повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк.
 

В ході розгляду справи господарським судом Хмельницької області вказане порушення усунуто відповідачем шляхом укладення із міською радою додаткової угоди.
 

Таким чином розмір орендної плати за використання землі збільшено майже до 70 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1904