Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2018

До 9 років позбавлення волі засуджено двох розбійників з Славутського району, які вчинили напад на 74-річного односельця

Стороною обвинувачення у суді доведено вину двох зловмисників у вчиненні розбійного нападу на 74-річного пенсіонера з Славутського району.
 

У лютому цього року 32-річна, раніше судима за вчинення злочинів проти власності, мешканка Славутчини, вступивши у змову із своїм 29-річним товаришем, який також неодноразово мав проблеми з законом, з метою наживи та заволодіння чужим майном, домовились спільно вчинити розбійний напад на односельця.
 

Реалізуючи свій злочинний умисел, близько 23 години зловмисники потрапили на територію господарства та для безперешкодного проникнення до будинку потерпілого постукали у вікно. Коли чоловік відмовився відкривати двері, спільники розбили скло в одному із вікон та, погрожуючи продовженням таких дій, вимагали впустити їх у приміщення.
 

Аби уникнути подальшого пошкодження майна господар був змушений впустити односельчан до житла, де вони вчинили на нього розбійний напад та нанесли тілесні ушкодження.
 

Приклавши ніж до шиї та молоток до голови, розбійники вимагали гроші, а коли зрозуміли, що їх старенький вдома не зберігає, забрали і 2 гривні, які знайшли у нього в кишені.
 

З метою протиправного збагачення зловмисники заволоділи мобільним телефоном потерпілого, радіоприймачем та електрочайником, які знайшли у будинку, та навіть молотком і ножем, які використали у злочинній діяльності.
 

Покидаючи будинок, розбійники пригрозили потерпілому фізичною розправою у разі повідомлення про вчинення злочину до правоохоронних органів, однак чоловік наступного дня звернувся у поліцію.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні Славутським міськрайонним судом обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Вироком суду осіб засуджено до покарання у виді 9 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1973