Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури річний розмір орендної плати за використання землі в обласному центрі вартістю 5,7 млн грн збільшено вдвічі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що на підставі рішення Хмельницької міської ради у 2013 році одному із приватних підприємств в оренду для будівництва адміністративно-побутових приміщень надано 8 тис. кв. м землі з обласному центрі.
 

Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 5,7 млн. грн., орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною та складає  91 тис. грн.
 

У зв’язку з цим міською радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства, проте ці пропозиції залишились без реагування.
 

«Тому, діючи на усунення виявлених порушень, прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, завдяки втручанню прокуратури розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено до 176 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2138