Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

На Хмельниччині судитимуть зловмисників, які керували транспортними засобами на підставі підроблених водійських посвідчень

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти відносно чотирьох осіб, які, з метою уникнення можливої адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами без відповідних документів, вчинили підробку посвідчень водіїв та їх подальше використання.
 

Про це повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
 

Так, до суду скеровано обвинувальний акт відносно депутата однієї із сільських рад Деражнянського району. Ще у січні чоловіка на рік позбавлено права керувати транспортними засобами у зв’язку із вчиненням адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння), а його посвідчення водія вилучено.
 

Однак, через кілька місяців депутат, за допомогою осіб, яких розшукав через мережу Інтернет, вирішив підробити відповідний документ та користувався ним доти, доки не був зупинений працівниками поліції.
 

Аналогічним способом посвідчення водія підробив і житель Ізяславського району, якого уже двічі притягнуто до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.
 

Під час перевірки документів працівниками поліції у листопаді цього року зловмисника було викрито.
 

Ще один водій взагалі не проходив спеціального навчання та не отримував посвідчення водія. Використання підробленого водійського документа виявлено поліцією після того як правопорушник у листопаді цього року, керуючи автомобілем з іноземною реєстрацією, став учасником дорожньо-транспортної пригоди.
 

А от житель Волочиського району, підробив водійське посвідчення шляхом внесення неправдивих відомостей про відповідну категорію, аби влаштуватись на роботу водієм автобуса.
 

Після 5 місяців роботи, через порушення Правил дорожнього руху чоловік був зупинений працівниками поліції, які викрили факт підроблення.
 

Наразі усі обвинувальні акти за ч.ч. 3, 4  ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення та використання завідомо підробленого документа) перебувають на стадії судового розгляду.
 


Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачає обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2136