Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

За втручання прокуратури на Хмельниччині припинено неправомірне використання 150 га землі вартістю понад 5 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та охорони дитинства.
 

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Віньковецького району.
 

Встановлено, що у квітні цього року між професійно-технічним навчальним закладом та одним із товариств укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано земельну ділянку площею 150 га.
 

Фактично між сторонами склались відносини з оренди землі, які повинні реалізуватися у чіткій відповідності до вимог земельного законодавства.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, освітній заклад не мав.
 

В порушення вимог законодавства ділянка, надана навчальному закладу для забезпечення виконання його завдань, використовувалась приватним агровиробником для отримання прибутку.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, з метою припинення вказаних порушень прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.
 

Під час судового розгляду справи спірний договір між відповідачами розірвано та ділянку повернуто законному власнику.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1907