Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

За апеляційного реагування прокуратури судом скасовано «умовний» термін відбування покарання винуватцю ДТП зі смертельними наслідками

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками.
 

Трагедія сталась у травні цього року в Старокостянтинівському районі  внаслідок порушення водієм автомобіля марки «ВАЗ» правил безпеки дорожнього руху.
 

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, горе-водій сів за кермо технічно-несправного автомобіля та, перевищивши допустиму швидкість руху, з’їхав у кювет і здійснив наїзд на дерево.
 

Внаслідок цього сталась дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої 25-річна пасажирка, що перебувала на передньому сидінні, отримала травми не сумісні з життям.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник  відділу прокуратури області Сергій Наконечний.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.
 

Відтак, винуватець ДТП, який проявив злочинну недбалість, 4 роки проведе в установах відбування покарання.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2259