Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

На Хмельниччині судитимуть директора комунального підприємства, який заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт шкільного приміщення

Органами прокуратури області спільно з іншими правоохоронцями продовжується активна робота з виявлення порушень у сфері бюджетних відносин.
 

В межах досудового розслідування кримінального провадження, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що директор комунального підприємства Хмельницької обласної ради заволодів коштами обласного бюджету, призначеними на ремонт приміщення загальноосвітньої школи-інтернату.
 

Так, у вересні 2014 року керівник підприємства підрядника уклав із директором школи договір про проведення капітального ремонту банно-прального корпусу. Згідно домовленостей ремонтні роботи, визначені кошторисною документацією, мали бути виконані за 711 тис. грн.
 

Аби заволодіти бюджетними коштами, до актів приймання виконаних будівельних робіт директор комунального підприємства вніс відомості, що частково не відповідають дійсності, внаслідок чого завищив їх вартість на суму 167 тис. грн.
 

У подальшому, шляхом зловживання службовим становищем, зловмисник заволодів вказаними грошовими коштами.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2044