Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

На Хмельниччині судитимуть двох членів організованої злочинної групи, які виготовляли та реалізовували фальсифіковані алкогольні напої

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками Державної фіскальної служби у червні цього року викрито підпільний цех з виготовлення фальсифікованого алкоголю.
 

Досудове розслідування за вказаним фактом проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, за процесуального керівництва прокуратури області.
 

Під час слідства встановлено, що житель м. Кам’янець-Подільський, з метою отримання стабільних незаконних прибутків, у квітні 2017 року створив стійку злочинну групу, до складу якої залучив ще трьох осіб.
 

Відповідно до розподілу обов’язків між її учасниками, один зловмисник безпосередньо здійснював виготовлення фальсифікату в цеху, а організатор з іншими членами групи закупляли сировину та продавали готову продукцію замовникам.
 

Виготовляли алкоголь в орендованих у м. Кам’янець-Подільський нежитлових приміщеннях, обладнаних під цехи, які постійно змінювали.
 
Використовуючи спеціальне обладнання, спільники виготовляли продукцію під виглядом горілки та коньяку, яку розливали в так звані «beg-in-box», ПЕТ пляшки та каністри різної ємності з логотипами написів «Пшенична», «Фінляндія», «Єльцин», «Абсолют» та іншими.
 

У подальшому, ділки реалізовували виготовлену продукцію кінцевим споживачам через мережу закладів громадського харчування м. Кам’янець-Подільський та  Кам’янець-Подільського району.
 

Незважаючи на методи конспірації в червні цього року діяльність групи припинено, а під час санкціонованих обшуків вилучено обладнання, яке використовувалось у злочинній діяльності, та продукцію на суму близько 1,9 млн. грн.
 

Викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28  ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене організованою групою, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей).
 

Щодо двох підозрюваних, які у повній мірі визнали свою вину, до суду скеровано обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості.
 

Досудове розслідування відносно двох інших членів організованої злочинної групи триває та стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на його завершення.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із застосуванням спеціальної конфіскації.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2141