Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

На Хмельниччині судитимуть зловмисника, який намагався підкупити поліцейського аби повернути арештований автомобіль

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.
 

У жовтні цього року, за процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю.
 

Намагаючись отримати автомобіль, який вилучено працівниками поліції у зв’язку із його використанням у злочинній діяльності, житель Тернопільщини запропонував слідчому Красилівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області неправомірну вигоду.
 

Про таку пропозицію працівниця правоохоронного органу повідомила своє керівництво та за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.
 

Під час передачі неправомірної вигоди в розмірі 100 доларів США громадянина затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а кошти вилучено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Сергій Комонюк, за результатами досудового розслідування вказаного кримінального провадження обвинувальний акт за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2104