Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

За апеляційного реагування прокуратури винуватцю смертельної ДТП у Дунаєвецькому районі призначено суворіше покарання

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури слідчим відділом Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув велосипедист.
 

Трагедія сталась у березні 2017 року поблизу смт Смотрич Дунаєвецького району внаслідок порушення водієм автомобіля марки Volkswagen Golf правил безпеки дорожнього руху.
 

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та рухаючись зі сторони м. Дунаївці у напрямку смт Смотрич, горе-водій здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку, та після цього зник з місця події.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Вироком Дунаєвецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.
 

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора строк позбавлення волі для винуватця смертельної ДТП збільшено до 5 років 6 місяців.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2120