Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

На Хмельниччині за принципової позиції прокуратури вирок суду, яким винуватця смертельної ДТП засуджено до 5 років позбавлення волі, набрав законної сили

Завдяки принциповій позиції прокуратури Хмельницької області апеляційним судом залишено без змін вирок Красилівського районного суду, яким до покарання у виді позбавлення волі засуджено колишнього правоохоронця, з вини якого наприкінці 2014 року в смт Теофіполь сталась дорожньо-транспортна пригода.
 

Працівниками галузевого відділу прокуратури області в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
 

Досудовим розслідуванням, яке здійснювалося слідчим відділом прокуратури Хмельницької області, встановлено, що водій автомобіля марки Hyundai Tucson, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на пішохода, який рухався по узбіччю. Від отриманих травм 22-річний житель с. Святець Теофіпольського району помер на місці події.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).
 

Вироком Красилівського районного суду засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 

Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції, засуджений оскаржив його в апеляційному порядку, однак Хмельницьким апеляційним судом цю скаргу залишено без задоволення.
 

Відтак, вирок суду набрав законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2212