Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

За втручання прокуратури річний розмір орендної плати за використання землі у смт Сатанів збільшено втричі

Органи прокуратури, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.
 

Встановлено, що у 2011 році Сатанівською селищною радою з одним із товариств укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,8 га, розташованої у смт Сатанів Городоцького району.
 

Згідно з умовами укладеного правочину розмір орендної плати за використання землі, призначеної для обслуговування комплексу будівель та споруд ринку, упродовж останніх років складав близько 50 тис. грн.
 

Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла майже до 4 млн. грн., орендна плата за її використання лишалась незмінною.
 

У зв’язку з цим селищною радою орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства, однак суб’єктом господарювання пропозиції органу місцевого самоврядування проігноровано.
 

«Тому, реагуючи на виявлені порушення, прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», - повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури області Сергій Стецюк.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов про внесення змін до договору оренди землі задоволено.
 

Відтак, завдяки втручанню прокуратури річний розмір орендної плати за використання землі комунальної власності збільшено до 188 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2149