Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2018

Правоохоронцями Хмельниччини розпочато кримінальне провадження за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 1,6 млн грн

За процесуального керівництва Старокостянтинівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області розслідується кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння керівником низки підприємств державними коштами, призначеними для виплати допомоги породіллям, на суму понад 1,6 млн. грн.
 

На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 191  Кримінального кодексу України.
 

Досліджуючи обставини вчинення вказаних злочинів, з’ясовано, що підозрюваний, після отримання від Фонду соціального страхування України грошей на банківські рахунки зі спеціальним режимом використання, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою приховання та маскування незаконного походження цих коштів, перераховував їх на рахунки ряду підконтрольних йому підприємств, а надалі – на особисті та карткові банківські рахунки близьких осіб.
 

Після цього, виведені у протиправний спосіб та легалізовані (відмиті) грошові кошти підприємливий чоловік використав на особисті потреби.
 

У зв’язку із цим, як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2195