Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2018

За втручання прокуратури Хмельниччини із несумлінним землекористувачем розірвано договори оренди землі вартістю понад 41 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин.
 

Рішеннями господарського суду Хмельницької області задоволено позовні вимоги прокуратури Хмельниччини про розірвання із приватним підприємством договорів оренди 38 га землі, розташованої на території Розсошанської сільської ради  Хмельницького району.
 

Підставою для прокурорського втручання стало систематичне невиконанням орендарем, у користування якого ще у 2004 році для будівництва та обслуговування будівель торгівлі передано землі промисловості вартістю 41,6 млн. грн., умов договорів щодо своєчасного внесення плати за землю.
 

Так, розмір заборгованості по сплаті орендних платежів перевищив 1,3 млн. грн.
 

Також встановлено, що, упродовж часу дії договорів оренди, землі фактично не використовувались, діяльність по спорудженню будь-яких об’єктів інфраструктури з обслуговування населення не здійснювалась, ніякого позитивного ефекту та кінцевої мети від укладення правочинів не досягнуто.
 

Тому, як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді прокуратури області Андрій Гаврилик, діючи на захист інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовом про припинення орендних відносин.
 

Відтак, за втручання прокуратури землі промисловості вартістю понад 41 млн. грн. підлягають поверненню державі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2160