Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2018

До 8 років позбавлення волі засуджено жителя м. Полонне, який вбив свою дружину

Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники галузевого відділу прокуратури області, у суді доведено вину 65-річного жителя м. Полонне у вчиненні умисного вбивства.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у травні цього року вдома між подружжям виник конфлікт, в ході якого у чоловіка з'явився намір вбити свою 67-річну дружину.
 

Спочатку розлючений кривдник намагався реалізувати свій злочинний умисел за допомогою макогону, яким наніс удари в голову. Але, зрозумівши, що жінка лишилась живою, душив її подушкою та мотузкою доти, доки жертва перестала подавати ознаки життя.
 

Безпосередньою причиною смерті потерпілої стала механічна асфіксія.
 

Після скоєного зловмисник почав вживати алкогольні напої та тиждень проживав поряд з тілом убитої. У скоєному він зізнався лише тоді, коли до його будинку завітали стурбовані відсутністю жінки родичі.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
 

Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Сергій Наконечний, вироком Ізяславського районного суду засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2504