Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

На Хмельниччині за втручання місцевої прокуратури припинено використання приватним агровиробником землі вартістю 300 тис грн, неправомірно переданої йому навчальним закладом

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих для обслуговування спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.
 

Встановлено, що закладом освіти із фізичною особою – підприємцем укладено договір про спільну господарську діяльність, зміст якого суперечить нормам чинного законодавства та по своїй суті є договором оренди землі.
 

Відповідно до правочину у користування підприємства передано 10 га землі вартістю 300 тис. грн.
 

Під виглядом вказаної угоди насправді приховано оренду землі, розташованої за межами населеного пункту с. Соколівка Ярмолинецького району, призначеної виключно для забезпечення виконання завдань закладу.
 

В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась приватним суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк, реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір про спільну діяльність недійсним та припинити зобов’язання за ним на майбутнє.
 

Під час судового розгляду справи спірний договір між відповідачами розірвано та ділянку повернуто законному користувачу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1909