Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

У прокуратурі Хмельницької області обговорено питання додержання прав громадян при застосуванні примусових заходів медичного характеру

Керівництвом прокуратури Хмельниччини постійно приділяється увага питанням додержання вимог законодавства при застосуванні до осіб примусових заходів медичного характеру, зокрема щодо додержання при цьому їх прав.
 

Так, минулого тижня, першим заступником прокурора області Сергієм Ромасем, за участі керівника департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної державної адміністрації Якова Цуглевича та працівників галузевого відділу прокуратури області,  проведено оперативну нараду, на якій обговорено стан додержання законів при застосуванні примусових заходів медичного характеру.
 

У ході наради Сергій Ромась звернув увагу присутніх на неухильному додержанні прав громадян, які утримуються у психіатричній лікарні на підставі рішення суду, незважаючи на проблемні питання, що виникають у ході реформування системи медичних закладів.
 

Окремо увагу звернуто на забезпеченні належної ізоляції та охорони хворих, дотриманні порядку їх перебування у психіатричному закладі.
 

Довідково: на території області функціонує Хмельницька обласна психіатрична лікарня № 1, у структурі якої є відділення зі звичайним та посиленим наглядом для примусового лікування психічнохворих осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння в стані неосудності.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2006