Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

За позовами прокуратури Хмельниччини із обігу вилучено більше 1 тис пляшок немаркованої алкогольної продукцію іноземного виробництва

Податковим кодексом України визначено, що алкогольні напої, які ввозяться та зберігаються на митній території України повинні бути марковані у встановленому законодавством порядку, обіг немаркованої продукції забороняється.
 

За результатами санкціонованих обшуків, проведених слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області у приміщеннях магазинів, що займаються реалізацією продукції іноземного походження на території обласного центру, виявлено та вилучено алкогольні напої без марок акцизного податку встановленого зразка.
 

Загалом у шести таких магазинах виявлено 1100 немаркованих пляшок алкогольної продукції іноземного походження різної місткості та найменування вартістю 320 тис. грн.
 

Підставною для втручання органів прокуратури стала реальна загроза подальшого вільного обігу вилученого товару.
 

Це стало можливим у зв’язку із прийняттям місцевими судами, під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, рішень про звільнення правопорушників від відповідальності у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративних стягнень та повернення їм вилученої алкогольної продукції.
 

Як повідомив начальник управління представництва інтересів держави у суді Андрій Гаврилик, з метою недопущення вільного обігу вказаних товарів, з позовами про їх вилучення в дохід держави (конфіскацію) прокуратура звернулась до адміністративного суду.
 

Рішеннями Хмельницького окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2019