Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2018

Прокуратурою Хмельниччини розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного заволодіння землями сільськогосподарського призначення вартістю понад 3 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, органи прокуратури Хмельниччини проводять роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин, вживають заходи до виявлення та розкриття правопорушень цієї категорії.
 

Прокуратурою спільно із управлінням Служби безпеки України в області встановлено, що у травні 2016 року, за сприяння державного реєстратора одного з відділів Держгеокадастру в області, на підставі підробленого державного акту на землю за фізичною особою зареєстровано право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, розташовані за межами населених пунктів Орининської сільської ради Кам’янець-Подільського району.
 

Внаслідок вказаних протиправних дій землі загальною площею 61 га та вартістю понад 3 млн. грн. неправомірно вибули із державної власності.
 

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2027