Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

На Хмельниччині судитимуть державного реєстратора, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило мільйонний збиток

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень.
 

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем державним реєстратором однієї із сільських рад Хмельницького району.
 

Службовець, незважаючи на накладений судом та державним виконавцем арешт на спільне майно колишнього подружжя – будинок та земельну ділянку, за заявою чоловіка неправомірно внесла зміни до Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
 

Зокрема, реєстратор виключила із реєстру обтяжень будинок вартістю понад 900 тис. грн. та змінила відомості щодо власника спільної земельної ділянки на користь товариства, єдиним власником та засновником якого був заявник.
 

Внаслідок протиправних дій зловмисниці відбулось незаконне розпорядження арештованим майном вартістю понад 1 млн. грн. та спричинено тяжкі наслідки.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом до 17 тис. грн.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1953