Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено факт незаконної передачі в оренду комунального майна та використання приміщення школи не для освітніх цілей.
 

Незважаючи на законодавчу заборону використовувати майно навчального закладу не за призначенням, управлінням комунального майна Хмельницької міської ради у користування на умовах оренди передано частину приміщення школи в обласному центрі.
 

Орендовані 270 кв. м, призначені для забезпечення начально-виховного процесу та реалізації прав учнів для здобуття освіти, використовувались для підприємницької діяльності – проведення занять з лікувально-оздоровчої гімнастики.
 

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, реагуючи на це порушення та захищаючи інтереси держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про визнання договору оренди нерухомого майна недійсним та звільнення приміщення навчального закладу.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, приміщення вартістю понад 1,4 млн. грн. підлягає поверненню у власність територіальної громади міста Хмельницького.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1905