Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Хмельницькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за підозрою керівника товариства у привласненні бюджетних коштів, виділених на ремонт будинку культури

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділенням районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Хмельницького району.
 

Відповідно до договору підряду, укладеного між сільською радою та товариством, суб’єкт господарювання в межах договірної ціни у розмірі понад 900 тис. грн. взяв на себе зобов’язання виконати капітальний ремонт приміщення закладу.
 

Однак, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, генеральний підрядник склав завідомо неправдиві акти проведених будівельних робіт.
 

Шляхом завищення обсягів виконаних робіт, він заволодів бюджетними коштами на суму близько 155 тис. грн.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні керівником підприємства-підрядника кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду.
 

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України  - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2052