Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

На Хмельниччині за втручання місцевої прокуратури навчальному закладу повернуто земельну ділянку площею 45 га вартістю близько 2 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування професійному аграрному ліцею.
 

Встановлено, що у травні цього року між навчальним закладом та сільськогосподарським кооперативом укладено договір, відповідно до якого фізичній особі-підприємцю у користування передано земельну ділянку, розташовану на території Чорноострівської ОТГ Хмельницького району.
 

Однак, під виглядом цього правочину насправді приховано оренду землі площею 45 га та вартістю майже 2 млн. грн., призначеної для дослідницьких та навчальних цілей.
 

В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась приватним суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 

Окрім цього, повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, аграрний ліцей не мав.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки закладу освіти.
 

Рішенням господарського суду Хмельницької області позовні вимоги прокуратури підтримано та позов задоволено.
 

Відтак, земельна ділянка вартість близько 2 млн. грн. підлягає поверненню законному користувачу.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2102