Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

На Хмельниччині судитимуть державного виконавця, який вимагав неправомірну вигоду за свою бездіяльність у рамках виконавчого провадження про стягнення аліментів

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

У вересні цього року, за результатами спільних скоординованих дій правоохоронців викрито факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим державним виконавцем одного із відділів ДВС Головного територіального управління юстиції в області у чоловіка, з якого у примусовому порядку стягуються аліменти на утримання дитини.
 

За невинесення постанови про накладення на боржника штрафу, а також невжиття в рамках виконавчого провадження заходу у виді тимчасового обмеження у праві виїзду за межі країни зловмисник вимагав 15 тис. грн., які необхідно було передати через його знайомого.
 

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів вчинення державним виконавцем кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з її вимаганням).
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.
 


Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1897