Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Прокуратурою Хмельницької області до суду направлено обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які займались вимаганням грошових коштів у перевізників

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності організованих злочинних угрупувань та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування відносно восьми членів організованої злочинної групи, які займались вимаганням грошових коштів у водіїв маршрутних автобусів.
 

Свої злочинні дії зловмисники приховували під виглядом активної діяльності громадської організації, яку ж самі створили.
 

Так, учасники злочинної організації, спільно реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на вимагання та отримання грошових коштів злочинним шляхом, погрожуючи обмеженням прав перевізників, поставили вимогу сплачувати їм 25 гривень за кожен в’їзд на територію автовокзалу та посадку пасажирів.
 

У червні цього року діяльність злочинного угрупування припинено правоохоронцями.
 

Викритими виявились двоє, раніше судимих за аналогічні злочини, 42- та 43-річний хмельничани та молодики віком 20-25 років.
 

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні вказаними особами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене повторно, організованою групою, поєднаному з погрозою обмежити права потерпілих), направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2340