Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

Сімейний конфлікт, в ході якого мешканець м. Старокостянтинів намагався вбити рідного брата, закінчився для зловмисника покаранням у виді 8 років позбавлення волі

Стороною обвинувачення у суді доведено вину 45-річного мешканця м. Старокостянтинів у вчиненні замаху на вбивство рідного брата.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що чоловік без передбаченого законом дозволу вдома зберігав виготовлену саморобним шляхом із мисливської рушниці вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.
 

У квітні цього року, на ґрунті тривалих неприязних відносин, у подвір’ї багатоповерхівки в м. Старокостянтинів, у якій в різних квартирах проживали рідні брати, між чоловіками виникла суперечка, під час якої зловмисник використав наявну зброю та, поціливши у груди, здійснив постріл у свого опонента.
 

Внаслідок цього чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, що небезпечні для життя.
 

На щастя, потерпілому надано своєчасну медичну допомогу та його життя врятовано.
 

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Шепетівського міськрайонного суду чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі та зобов’язано відшкодувати потерпілому завдану майнову та моральну шкоду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2211