Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2018

На Хмельниччині за втручання прокуратури припинено неправомірне використання 106 га землі вартістю понад 3,6 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та охорони дитинства.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Ізяславського району.
 

Встановлено, що в березні поточного року Плужненський аграрний ліцей під приводом забезпечення ефективного та раціонального використання земельної ділянки загальною площею 106 га, наданої державною навчальному закладу у постійне користування, домовився із одним з приватних підприємств «об’єднати зусилля для надання послуг з вирощування сільськогосподарських культур, а також професійних освітніх послуг у сфері сільського господарства».
 

Однак, як встановлено, між сторонами фактично склались відносини з оренди землі, які повинні реалізуватися у чіткій відповідності до вимог земельного законодавства.
 

Окрім того, навчальний заклад, з огляду на відсутність правовстановлюючих документів, не отримав рішення власника на право розпорядження вказаною земельною ділянкою та неправомірно, без проведення аукціону, передав землі вартість більше 3,6 млн. грн. для використання у комерційних цілях.
 

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.
 

Господарським судом Хмельницької області позовні вимоги прокурора підтримано та задоволено.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі та ділянка повернута аграрному ліцею.    
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2059