Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

На семінарі у прокуратурі Хмельницької області обговорили особливості призначення та проведення експертиз у кримінальному провадженні (ФОТО)

Сьогодні, 25 жовтня 2018 року, у прокуратурі області проведено семінар з питань призначення та проведення експертиз у кримінальних провадженнях.
 

Відкриваючи захід заступник прокурора області Олександр Мартинюк відмітив, що досудове розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів у бюджетній сфері, а також щодо господарських та службових злочинів здебільшого залежить від результатів проведення експертиз.
 

Необхідність у проведенні такого семінару, на переконання головуючого, викликана тим, що в експертних установах наразі знаходиться близько 100 кримінальних проваджень, у яких призначено експертні дослідження, та строки виконання яких є досить тривалими. Тому, аби досягти максимально ефективного проведення досудового розслідування у найкоротші строки, проблематику, яка виникає при призначенні та виконанні експертиз, вирішили обговорити за участі експертів, прокурорів та слідчих.
 

В роботі семінару взяли участь працівники прокуратури області та місцевих прокуратур, слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, Хмельницького відділення КНДІСЕ та Хмельницького НДЕКЦ МВС України.
 

Окремі проблеми, які виникають при проведенні експертиз учасникам заходу окреслив начальник Хмельницького відділення КНДІСЕ Анатолій Поплавський.
 

Навчальний захід відбувся у формі конструктивної дискусії, під час якої присутні обмінялись думками, позитивним досвідом та пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних питань.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2246