Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірної приватизації землі на території Хмельницького району

Конституцією України та Земельним кодексом України кожному громадянину гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки у визначених законом розмірах.
 

Зокрема, для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі не більшому ніж 2 га.
 

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.
 

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання окремими громадянами своїм конституційним правом.
 

Так, встановлено, що троє мешканців області, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, упродовж 2017 років повторно безоплатно набули у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки, розташовані на території Райківецької та Чабанівської сільських рад Хмельницького району, загальною площею 6 га.
 

Вартість цієї землі перевищує 200 тис. грн.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), проведення досудового розслідування у якому доручено слідчому відділенню районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2039