Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Шепетівська місцева прокуратура вимагає повернення у державну власність незаконно приватизованої землі у Ізяславському районі

Кожному громадянину України гарантується право на безкоштовне отримання земельної ділянки.
 

Реалізація цієї норми закону проводиться шляхом подачі особою, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання. В ньому заявник підтверджує, що раніше ним земельні ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації не отримувались.
 

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено випадки зловживання громадянами правом на отримання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
 

Встановлено, що один із жителів області, приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації на території Городоцького району, повторно безоплатно набув у власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки площею по 2 га, розташовані на території Ізяславського та Кам’янець-Подільського районів.
 

Таким чином, чоловік тричі скористався правом на безкоштовне отримання з державної власності земельної ділянки сільськогосподарського призначення.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, реагуючи на виявлені порушення та з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду.
 

Позовні вимоги прокурора про визнання недійсними рішень Головного управління Держгеокадастру в області, якими затверджено проекти землеустрою та ділянки надано у власність, а також повернення землі у власність держави перебувають на розгляді у суді.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2067