Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Прокуратурою Хмельницької області до суду направлено обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи вимагачів

Прокуратурою Хмельницької області в координації з іншими правоохоронними органами продовжується системна робота з викриття діяльності організованих злочинних угрупувань та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування відносно членів організованої злочинної групи, які займались вимаганням майна та грошових коштів у мешканців обласного центру та Хмельницької області.
 

Встановлено, що раніше судимий за майнові злочини 37-річний хмельничанин, маючи досвід вчинення злочинів проти власності, з метою швидкого збагачення вирішив продовжити свою злочинну діяльність та утворити злочинну групу.
 

До складу злочинного об’єднання організатор залучив ще семеро осіб, більшість з яких має кримінальне минуле, з якими підтримував міцні дружні відносини, високий рівень узгодженості дій, дисципліни та фізичної підготовки.
 

Наділений лідерськими якостями, керівник групи планував вчинення злочинів, розділяв злочинні ролі, узгоджував спеціальні правила поведінки та план незаконного заволодіння майном громадян.
 

Правоохоронцям вдалось задокументувати вісім епізодів злочинної діяльності у складі організованої групи.
 

Так, в ході досудового розслідування, встановлено факт вимагання у хмельничанки передачі належної їй частки у статутному капіталі товариства. Свої «вимоги» до жінки зловмисники поєднували із застосування насильства.
 

Іншого місцевого мешканця, також шляхом застосування погроз та насильства, спільники змусили передати їм автотранспорт вартістю понад 350 тис. грн., що використовувався ним у підприємницькій діяльності.
 

Також, правоохоронцями зібрано достатню кількість доказів, які підтверджують факт вчинення крадіжок майна та викрадення людини.
 

Окрім цього, шляхом залякування, застосування погроз та пошкодження майна, члени групи вимагали у жителів обласного центру передати їм майнові права на квартири у місті Хмельницькому.
 

Як повідомив начальник галузевого відділу прокуратури області Валерій Мушинський, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне викрадення людини), ч.ч. 2, 4 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно, з погрозою та застосуванням насильства у складі організованої групи), ч.ч. 3,5 ст. 185 (крадіжки, вчинені у складі організованої групи), ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України, направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкції статей інкримінованих злочинів передбачають покарання у виді 12 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2193