Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

За принципової позиції прокуратури до 8 років ув’язнення засуджено винуватця дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло двоє осіб

Стороною обвинувачення у суді доведено вину мешканця м. Чернівці у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
 

Подія сталась у жовтні 2015 року поблизу с. Січинці Дунаєвецького району.
 

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва Кам'янець-Подільської місцевої прокуратури здійснювалося слідчим відділом Дунаєвецького відділення поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що водій автомобіля марки «Citroen DS 5», який рухався в напрямку м. Кам’янця-Подільського, виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення із автомобілем «ВАЗ».
 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій зустрічного автомобіля та його пасажир отримали тілесні ушкодження не сумісні з життям.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
 

Вироком Дунаєвецького районного суду за принципової позиції прокуратури засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Також прийнято рішення про відшкодування на користь потерпілих понад 750 тис. грн. матеріальної та моральної шкоди.
 

«Будучи незгідним з рішенням суду першої інстанції, засуджений його оскаржив, однак ухвалою Хмельницького апеляційного суду цю скаргу залишено без задоволення», - повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 

Відтак, вирок суду набрав законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2172