Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

За втручання Хмельницької місцевої прокуратури державному навчальному закладу повернуто землі вартістю понад 350 тис грн

Хмельницькою місцевою прокуратурою виявлено факти незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у користування Хмельницькому центру підвищення кваліфікації персоналу Державної виконавчої служби України.
 

Встановлено, що державним навчальним закладом із фермерським господарством укладено договір про спільну діяльність, зміст якого суперечить нормам чинного законодавства та по своїй суті є договором оренди землі.
 

Відповідно до правочину у користування підприємства передано земельну ділянку, розташовану на території Давидковецької сільської ради Хмельницького району, загальною площею 14 га та вартістю 365 тис. грн.
 

Під виглядом вказаної угоди насправді приховано оренду землі, призначеної виключно для забезпечення виконання завдань закладу.
 

В порушення вимог законодавства зазначена земельна ділянка фактично використовувалась приватним суб’єктом господарювання для отримання прибутку.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір про спільну діяльність недійсним та припинити зобов’язання за ним на майбутнє.
 

Під час судового розгляду справи спірний договір між відповідачами розірвано та ділянку повернуто законному власнику.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1834