Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

На Хмельниччині засуджено співробітника виправної колонії, який займався збутом наркотичного засобу

Органами прокуратури в координації з іншими правоохоронцями продовжується системна робота з виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
 

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції спільно із співробітниками Управління Служби Безпеки України в області у червні цього року викрито інспектора виправної колонії, який доставляв до установи відбування покарань наркотичні засоби.
 

Встановлено, що працівник Державної установи «Райківецька виправна колонія (№ 78)» погодився на прохання одного із засуджених збути для нього наркотичний засіб.
 

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, зловмисник незаконно придбав у місті Хмельницькому наркотичну речовину – метадон, обіг якого обмежено, та перевіз його в с. Райківці Хмельницького району аби передати засудженому, як це було між ними обумовлено.
 

Під час спроби пронести наркотичні засоби на територію колонії інспектора було затримано.
 

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, від відбування якого його звільнено із встановленням іспитового строку. Окрім цього, колишнього співробітника виправної колонії, якого із займаної посади звільнено ще під час слідства, позбавлено спеціального звання.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2269