Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2018

Мешканку м. Кам’янець-Подільський судитимуть за шахрайство та підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі

За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури слідчим відділом Кам’янець-Подільського відділу Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення шахрайства та закінченого замаху на підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі.
 

Встановлено, що жителька м. Кам’янець-Подільський, знаючи про складення відносно її знайомого протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, вирішила скористатись необізнаністю правопорушника у порядку розгляду відповідних матеріалів та заволодіти його коштами.
 

Переслідуючи мету незаконного збагачення та власної наживи, зловмисниця пообіцяла чоловіку «посприяти» у вирішенні питання про непритягнення його до адміністративної відповідальності та повернення вилученого водійського посвідчення.
 

Так, за «послуги» жінки знайомий спочатку передав їй 3 тис. грн. Однак, надалі апетити зловмисниці щоразу росли та, бажаючи заволодіти чужими коштами у більших розмірах, при наступних зустрічах вона повідомляла про необхідність повторної передачі їй то 3, то 2 тис. грн.
 

Загалом, чоловік передав зловмисниці 16 тис. грн., які, за її твердженням, вона мала передати посадовим особам прокуратури та суду.
 

Таким чином, шляхом обману вказана особа заволоділа чужими коштами, які використала на власні потреби.
 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (шахрайство та закінчений замах на підбурення особи до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) направлено для розгляду до суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2115